17 maart 2010

Thaise roodhemden demonstreren met bloed

Opvallend in de media:

Duizenden aanhangers van de vroegere Thaise premier Thaksin Shinawatra hebben dinsdag emmers met bloed, dat door hen zelf was afgestaan, voor de poorten van het regeringscentrum in Bangkok over de straat gegoten. Het bloed was een symbolisch offer om hun eis voor nieuwe verkiezingen kracht bij te zetten.

De in rode hemden uitgedoste betogers stonden in de rij om bloed te geven. De organisatoren van het protest wilden duizend liter bloed verzamelen. Uiteindelijk werd er bijna vijfhonderd liter bloed afgenomen.

"Het bloed van het gewone volk vermengt zich om voor democratie te vechten", zei Nattawut Saikua, een van de protestleiders. "Als Abhisit (de huidige Thaise premier, red.) aan het werk is in zijn kantoor, zal hij er aan herinnerd worden dat hij zit op het bloed van het volk."

Honderden betogers togen na de protestactie naar het nabijgelegen hoofdkantoor van de regerende Democratische Partij. Ook daar goten ze bloed op de straat. De protestleiders dreigden ook bloed voor het woonhuis van Abhisit te gooien als hun eis voor nieuwe verkiezingen niet wordt ingewilligd.

Da's nog eens wat anders dan handtekeningen ophalen. ;)

1 opmerking:

  1. Dan hebben wij het toch een stuk makkelijker. "Klik hier om de petitie te ondertekenen". Geeft ook minder rommel op straat.

    BeantwoordenVerwijderen