5 maart 2010

Gebouw van de week deel 4

Terug van weggeweest: Het gebouw van de week!
Vandaag ben ik met het werk op de bouwplaats van een wel heel bijzonder gebouw geweest. Het nieuwe stadskantoor van gemeente Den Haag aan de Leyweg. Ontworpen door Rudy Uytenhaak en gebouwd door de BAM. Mijn bedrijf heeft de bouwkosten mogen berekenen. Dat was een flinke opgave aangezien de kosten voor dit gebouw in de tientallen miljoenen lopen.

Het gebouw is een bijzondere driehoeksconstructie en bevat niet alleen kantoren, maar ook woningen en een congrescentrum. Het is zo gebouwd dat er veel licht binnenkomt en de warmte van het gebouw hergebruikt kan worden. Gemeente Den Haag heeft er bewust voor gekozen om dit gebouw in de wijk Escamp neer te zetten. Een "mindere" buurt die op deze manier een nieuwe impuls krijgt.

Links zien jullie de steigerconstructie in het atrium. Momenteel wordt daar hard gewerkt aan het plaatsen van de staalconstructie die het gebouw in vorm houdt. Het atrium zal een zee van licht worden zodra het af is.
Rechts de zware steunpilaar die de punt van het gebouw ondersteunt.Op de achtergrond van deze foto kunnen jullie het gebouw zien zoals het er nu bijligt. Een groot deel van het gebouw is al af en de punt is al goed zichtbaar. Hieronder het gebouw zoals het eruit gaat zien als het af is. Ik ben in ieder geval erg onder de indruk!

2 opmerkingen:

  1. Waarom heb je deze stoere foto's niet gebruikt in je campagne? Een knappe chick met een stoere bouwhelm op,... daar waren de vastgoedjongens (die deze regio jarenlang geteisterd hebben) vast van gecharmeerd. Ik hoor het 3W al zeggen aan de boardroomtable: "wacht effe jongens ... kijk deze foto eens... misschien kunnen we onder het Heerlense SP-bewind toch nog wat mega projecten doordouwen in onze achtertuin, pardon Heerlen."

    Was ook een leuke slogan geweest: "Olievepief bouwt aan een nieuwe toekomst voor Heerlen". En dan die derde foto erbij. Had je vast een zetel opgeleverd !! Of zoals ze in Den Haag zeggen: "Op Zekah !!"

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, ik zal het in gedachten houden voor de volgende campagne. ;)

    Misschien moeten we rode bouwhelmen laten maken ipv mutsen. :p

    BeantwoordenVerwijderen