21 maart 2010

Schoon genoeg!

Zaterdagochtend vertrok een bus vol stakende schoonmakers, hun partners, kinderen en andere familieleden naar Utrecht Centraal Station. Ook een aantal Heerlense SP-ers ging mee.

Afgelopen dinsdag om 16.00 uur begon de grote stakingsactie op het station en sinds die tijd hebben de schoonmakers non-stop actie gevoerd. Dag en nacht.
Heerlense schoonmaakster Wilma Mous staakt al twee weken en is sinds afgelopen dinsdag iedere dag op Utrecht centraal te vinden geweest. Ook heeft zij met een groep schoonmakers overnacht op het station. “Wij vragen geen onmogelijke dingen, wat wij eisen is een fatsoenlijk loon, reiskostenvergoeding en respect. Wij doen belangrijk werk en willen daar de beloning voor ontvangen die we verdienen.”

Deze vijfde actiedag stond in het teken van familie. De schoonmakers staken immers niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de gezinnen die zij onderhouden. Massaal kwamen partners en kinderen dan ook hun steun betuigen. Voor de allerkleinsten was zelfs een optreden van Chipz geregeld.


Wilma en de andere schoonmakers voelen zich gesterkt door alle steun die ze krijgen. "Wij gaan door zo lang als nodig is. En het is fijn om te weten dat zoveel mensen achter ons staan. Niet alleen onze familie steunt ons door dik en dun, maar we krijgen ook veel positieve reacties van reizigers en NS-personeel. Mede daardoor weten we dat we deze strijd gaan winnen!"

Dit verslag is ook gepubliceerd op heerlen.sp.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten