15 januari 2010

Grapje

Wat is het verschil tussen een Kerkradenaar en een Marokkaan?
Een Marokkaan kan je de Nederlandse taal wél leren.

Flauw grapje, best leuk, maar flauw. En Kerkradenaren kunnen er niet om lachen. Heerlense Wethouder Peter van Zutphen maakte het grapje deze week buiten de vergadering om (in informele setting dus) tegen een Kerkraads raadslid. Deze meneer bleek geen gevoel voor humor te hebben en werd er nogal boos over. "Onacceptabel en respectloos" was zijn reactie. En hij gaat het aankaarten in zijn fractie en hoopt stiekem dat het college van Kerkrade ruzie gaan maken met het college van Heerlen hierover. Want stel je voor dat iemand deze grap serieus neemt!

Ik baal er wel een beetje van dat mensen zo snel op hun teentjes getrapt zijn. Zolang er mensen zijn zullen er flauwe grappen gemaakt worden. Zelfspot is volgens mij een van de hoogste vormen van humor.
En zeg nou zelf: Belgen zijn toch ook een beetje dom, Kerkradenaren spreken geen ABN, Heerlenaren spreken geen dialect, Molenbergers zijn tuig, Duitsers kunnen alleen kuilen graven, Maastrichtenaren zijn arrogant en de beschaafde wereld houdt op waar Bocholtz begint. ;)

4 opmerkingen:

  1. En in Remunj loupe de hóndj met de piezel over de kiezel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En ik ben kaal, nou so what. Goed zo vriendin, zeg het ze maar, die lui met die korte lontjes. Ik heb overigens ook een kort lontje, maar ben dan wel één brok dynamiet. Of kwets ik nu weer iets of iemand?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens de krant, is die mop helemaal niet rechtstreeks aan Tim Weyers verteld, maar heeft hij het via via te horen gekregen.
    Normaal zou je er om lachen, maar nu het verkiezingstijd is, probeerd men hier politieke winst uit te halen.
    Alles wordt nu gedaan, zelfs zoiets onbenulligs, om de SP onderuit te halen.
    Want de SP is de grootste, en heeft samen met de PVDA, VVD en OHP, onze stad weer fatsoenlijk op poten gezet.
    Dat de oppositie dit niet leuk vinden, gezien hun steeds zuurdere reacties, is alleen een versterking van dit beste College ooit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. watzijnditvoorgrappen.nl zegt : alaaaaf, alaaaaf, alaaaaaf ... zolle veur em rein lossen ?

    BeantwoordenVerwijderen