21 november 2009

AOW naar 67? 5.000 mensen vinden van niet!

Vanochtend ben ik vroeg opgestaan om de FNV-bus te nemen naar Eindhoven. Samen met 250 andere enthousiastelingen uit Heerlen en omstreken gingen we op weg naar een grote demonstratie in het Klokgebouw in Eindhoven.


Deze bijeenkomst werd georganiseerd door FNV Bondgenoten en ondersteund door o.a. de SP. Tegelijkertijd met deze actie werden ook bijeenkomsten georganiseerd in Assen (5.000 mensen), Deventer (2.000) en Rotterdam (15.000). In totaal dus dik 27.000 mensen die het kabinet lieten zien dat de AOW leeftijd niet naar 67 opgetrokken mag worden.
In het Klokgebouw werden we getrakteerd op leuke muziek, enerverende toespraken en een lekkere lunch. Maar er moest ook gewerkt worden. We hebben handtekeningen opgehaald voor de volkspetitie www.65blijft65.nl en dat ging onvoorstelbaar succesvol. 650 handtekeningen!
Daarna liepen alle 5.000 deelnemers in een enorme stoet mensen naar de markt in Eindhoven voor het tweede deel van de dag. Een onvoorstelbaar mooi gezicht om zoveel mensen te zien lopen voor hetzelfde doel en om een deel uit te mogen maken van deze demonstratie.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat deze slechte plannen van het kabinet van tafel gaan. We moeten er gewoon voor zorgen dat ze niet meer om ons heen kunnen. Er komen meer acties. De volgende keer zullen we niet met 27.000 mensen zijn, maar met veeeeeel meer. We gaan door tot we winnen. En we zullen dit winnen! Actie, actie, ACTIE!

Zelfs de Goede Sint vindt doorwerken tot 67 een slecht plan!

2 opmerkingen:

  1. Laten wij het zo afspreken hier in dit land.
    Ieder die niet aanwezig was, moet maar gaan werken tot hun 67 jaar (grapje).
    Uitgezonderd worden degene, die een goede reden hadden/hebben, om hier niet aanwezig te zijn. Zij krijgen nog eenmaal een kans om te demonstreren tegen dit waanzinig plan.
    En wel binnenkort op het Malieveld. Dus wil je werken tot 65, kom dan naar het Malieveld.
    Wil je door tot 67, of nog verder, dan kan je thuis blijven.Afgesproken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We will fight on the beaches...we will fight with growing strength in the air...we will never surrender :D Goeie actie, laat die arrogante hypocrieten in Den Haag het maar weten!

    BeantwoordenVerwijderen