18 juli 2010

CDA raadslid is het niet eens met afdrachtsregeleling

Op zich is deze titel niet zo verbazingwekkend. Veel CDA´ers en andere politici zijn al jaren tegenstander van de afdrachtsregeling van de SP. Maar in dit geval gaat het om een CDA´er die tegen de afdrachtsregeling van het CDA is.
Hey, zie ik u denken: "Heeft het CDA dan een afdrachtsregeling? Ze zijn daar toch zo op tegen?"
Maar ook het CDA heeft een afdrachtsregeling van maar liefst 15% van de raadswedde. Voor een raadsfunctie in gemeente Weert komt dit neer op een bedrag van € 215,00 per maand. Wat betekent dat een CDA raadslid in Weert zo'n € 1.200,00 per maand aan raadswedde overhoudt. Een leuk inkomen voor een bijbaan zou je zo zeggen. (even ter vergelijking, SP'ers dragen 75% van hun raadswedde af, maar dat terzijde...)

Maar mevrouw Bep Holla vindt het bedrag dat ze overhoudt te laag. Mevrouw Holla heeft, naar eigen zeggen, met pijn in het hart na 18 jaar afscheid genomen van haar partij. Een van de redenen dat ze tegen deze afdracht is blijkt de lage financiële steun te zijn tijdens de afgelopen campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Mevrouw Holla wilde graag postertjes met haar eigen hoofd in de stad ophangen en was hier een bedrag van € 2.500,00 voor kwijt. Hieraan wilde de landelijke partij niet meebetalen. De landelijke partij wilde alleen standaard campagnemateriaal sturen zonder het hoofd van de lokale CDA'er.

Mevrouw Holla gaat nu verder als eenmansfractie. Laten we hopen dat ze deze keer iedere maand spaart (€ 53.00 per maand is al genoeg) voor de posters van haar eigen hoofd, anders splitst ze zich volgende verkiezing misschien van fractie Holla af omdat er geen campagnekas is...

bron:binnenlandsbestuur.nl

3 opmerkingen:

  1. En dan durven ze te stellen dat ze volksvertegenwoordiger zijn. Ze vertegenwoordigen alleen zichzelf, blijkt nu weer. Zou moeten mogen maar wees dan wel eerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nooit gedacht het ooit op te schrijven, maar het landelijke CDA heeft gelijk. Stel je voor... het hoofd van mevrouw Tut Hola -pardon Holla - op elke lantaarnpaal.

    In het kader van de horizonvervuiling onaanvaardbaar !!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nu weten we meteen, wat al die PAALDANSERESSEN, hier in Heerlen gekost hebben.

    Daarbij, als mevrouw Holla van deze bijbaan nog €985,- overhoud, is het mijn inziens nog vet betaald.
    Een alleenstaande in de bijstand, moet voor nog minder, hier een hele maand mee rondkomen.

    BeantwoordenVerwijderen