3 mei 2010

jongeren pesten: nieuw hoofdstuk

Eerst was er de mosquito, het piepkastje dat jongeren met een hoge pieptoon (alleen hoorbaar voor oortjes van 25 jaar en jonger) weg moest jagen van hun hangplekken. Maar de mosquito werd door de raad van Europa in strijd met de grondwet bevonden. Het is blijkbaar immoreel en ongepast om jongeren als ongedierte weg te jagen...

Vervolgens werd het met klassieke muziek geprobeerd. Maar dat bleek ook niet het gewenste resultaat te hebben. Hoewel de meeste jongeren geen groot fan van Mozart en Bach zijn werd deze muziek op hun hangplek getolereerd of overstemd met fijne tonen uit een ipod.

Maar gelukkig hebben ze in Groot Brittanniƫ een nieuwe oplossing gevonden: Roze licht.
Op hangplekken van jongeren worden lampen opgehangen die roze licht verspreiden. Deze moeten ervoor zorgen dat jongeren niet meer op deze plekken zullen hangen. En waarom niet? Omdat dit roze licht pukkels en acne extra zichtbaar maakt, wat jongeren onzeker maakt over hun uiterlijk en wat er dan weer voor zorgt dat ze ergens gaan rondhangen.

En niemand in Groot Brittanniƫ die op het idee komt om eens met die jongeren te gaan praten en ze te vragen WAAROM ze ergens rondhangen. Veel makkelijker om het symptoom te bestrijden in plaats van het probleem op te lossen. Ik ben benieuwd wanneer het eerste roze licht in Nederland zal gaan schijnen...

5 opmerkingen:

  1. Ik zou wel eens willen weten met welke kleur verlichting we ouwe chagerijnige zeiksnorren kunnen verjagen. Als we daar achterkomen, moeten we als de donder alle straatverlichting aanpassen naar die kleur.

    (mooie achtergrondkleur op je blog trouwens. Vind ik een mooie kleur en dus blijf ik hier nog wat hangen)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is het dan niet nog beter om er spiegels bij te hangen (met opschrift "kijk nou es hoe lelijk ge nou zijt") zodat de jongere zich extra bewust wordt van het uiterlijk falen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Werkelijk van de zotte en dat zeg ik als oudere jongere. Dit kan alleen ontspruiten uit gefrustreerde (hang-)ouderen die niets meer te doen hebben. Ga toch kantklossen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nog even en ze huren een stel van deze gasten in (http://www.watzijnditvoorgrappen.nl/wp-content/uploads/2009/03/hartman.jpg) om de hangjongeren "vermanend toe te spreken".

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Naar het schijnt rijden sommige jongeren zo hard op hun scooter dat bij anderen de schilderijen van de muren vallen...
    Voorzitter,dankuuu-wel !!

    BeantwoordenVerwijderen