10 mei 2010

Een staatsgreep in de polder

De bewoners van Horstermeerpolder, Gemeente Wijdemeren te Noord-Holland, zijn het zat. Ze hebben zich in februari afgesplitst en de republiek Horstermeerpolder uitgeroepen. Inclusief vlag en volkslied. (luister hier)
Waarom? Ze zijn het zat dat de waterschap, de provincie en Natuurmonumenten een groot deel van de polder terug willen geven aan de natuur. Hierdoor verzakken hun huizen en krijgen de inwoners letterlijk natte voeten.

Afgelopen weekend was het tijd voor harde actie. De dam, aangelegd door het waterschap, werd met grof geweld door een kraan verwijderd. Deze dam is geplaatst in het onlangs opgerichte Museum voor Wanbeleid.
Het waterschap dreigt nu met aangifte bij de politie als de dam niet binnen een week terug wordt geplaatst. Ik heb zo het vermoeden dat die dam nooit meer met zijn voeten in het water zal staan...

De inwoners gaan door tot hun DrogeGrondWet wordt gerespecteerd. Tot die tijd willen ze niks te maken hebben met Gemeente Wijdemeren, Provincie Noord-Holland, Nederland en zelfs Europa. Een woordvoerster van de republiek verklaart dat voor 1 juni alle dammen verwijderd moeten zijn, omdat de republikeinen het anders zelf zullen doen. Ik ben benieuwd!

Meer lezen? bezoek hier de site van Republiek Horstermeerpolder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten